Rigtig mange der arbejder på kontor, bliver i disse dage hjemsendt, for at arbejde. Hvilket er fantastisk at vi lever i en verden, hvor man kan passe sit arbejde hjemme i trygge omgivelser. Det er specielt It-profiler, der er så heldige. – men hvad kræver et godt hjemme arbejde?

Det helt basale til dit hjemmekontor

Der er nogle lovmæssige krav omkring hvad du minimum bør have på dit hjemmekontor. F.eks. et hævesænkebord, og en ergonomisk stol. Det er vigtigt at når du bruger så mange timer om dagen på at arbejde hjemme, at du sidder ergonomisk rigtigt. Det er der skrevet rigtig mange guides om på internettet, så det bør være relativt nemt at opsnuse.

Men kort fortalt er det ikke en god ide at købe en billig kontorstol til 400 kr. Specielt når du skal bruge den 8 timer om dagen. Det ved din arbejdsgiver naturligvis også godt, og derfor vil du ofte blive tilbudt en stol af bedre kvalitet. Ingen får glæde af dig når du har ondt i ryggen. I øvrigt er det en meget god ide at stå op 30 minutter.

Vigtig hardware til dit kontor

Hvordan ser et moderne kontor ud? – Det er et spørgsmål der er svært at svare på. Fordi det afhænger meget af profession.

Er du udvikler skal du nok bruge min. 2 skærme, gerne 3. Er du grafiker vil du gerne have en stor skærm der viser de rigtige farver. Mange sætter stor pris på et ergonomisk tastatur, eller en ergonomisk mus. For at undgå diverse led skader.

Uanset hvem du er, eller hvad du laver, er det dog en god ide at researche prisen på din nye computer. – De fleste firmaaftaler er lukrative for samarbejdspartnerne, fordi firmaerne køber hardware, især skærme dyrt ind hos deres ”faste” leverandør.   Du kan spare mange penge ved at sammenligne priser på hardware, hos blandt andet compware.dk.

Til slut, en liste over ting du skal bruge til dit hjemmekontor:

  • Skærm (gerne 2)
  • Computer (eventuelt bærbar og docking station)
  • Ergonomisk mus og tastatur (eller en mus og tastatur som du har det godt med at bruge mange timer om dagen)
  • Hæve sænkebord