Hverdagen er travl – der er så meget man skal nå, lige fra arbejde til indkøb til rengøring, og når man endelig har et minuts tid til at slappe af, kan det være svært faktisk at gøre det. Hvorfor? Der er mange forskellige elementer, der kan påvirke din evne til at slappe af. Nogle gange kan det gøre en stor forskel at lave nogle ting om i hjemmet.

Et rent hjem

Det kan være stressende at være i et miljø, der er beskidt eller rodet. Har man travlt, kan det naturligvis være svært at holde orden i sit hjem, og det kan føles uoverskueligt. Men med en god rutine kan det pludselig blive meget nemmere. Bare et kvarters oprydning og rengøring om dagen kan gøre en kæmpe forskel, og når det først er gjort, kan det blive meget nemmere at slappe af. Det kan være om morgenen, inden du skal på arbejde, lige når du er kommet hjem eller eventuelt inden sengetid.

Soveværelset er vigtigt

Dit soveværelse er også vigtigt i denne sammenhæng, da din søvn naturligvis har en stor effekt på din hverdag og dermed også din evne til at slappe af. Er dit soveværelse indrettet med tanke på det rette sovemiljø? Ting såsom lys, temperatur og typen af seng har meget at sige. Det kan virke som et overvældende valg at skulle have en ny seng, især hvis du tænker, at det vil være dyrt. Men du kan faktisk sagtens finde gode senge på tilbud, så du ikke skal ofre hverken din søvn eller for mange penge.

Ligger noget andet bag?

Det er selvfølgelig også nødvendigt at overveje, om der ligger noget andet bag din uro. Nogle gange kan man få så mange sanseindtryk, at kroppen og hjernen ikke kan falde ned, når man pludselig befinder sig derhjemme i et miljø, man kender så godt. En overgang mellem hverdagen uden for hjemmet og inden for hjemmet kan gøre en stor forskel her, hvor du simpelthen trapper ned på sanseindtryk. Det kan være ting såsom træning eller at gå en tur mens du snakker i telefon med en ven, der kan hjælpe.

Afslapning er vitalt

Det er vigtigt at kunne slappe af – især i et samfund som vores, hvor tid, planlægning og struktur fylder meget. At slappe af er en evne, der kan trænes. Du bliver bare nødt til at undersøge, hvad der virker bedst for dig.